Klimatramverket för universitet och högskolor

Lunds universitet har anslutit sig till Klimatramverket för universitet och högskolor.

bild på del av Antarktis med text klimatramverket

Vad är klimatramverket?

Klimatramverket är ett ramverk för klimatstrategier med syfte att engagera universitet och högskolor i Sverige att genom utbildning, forskning och samverkan fortsätta bidra till att motverka klimatförändringar. Samtidigt ska universitetet minska sin egen klimatpåverkan i linje med samhällets åtaganden som de kommer till uttryck i nationella och internationella överenskommelser.

Vad innebär klimatramverket?

Klimatramverket innebär att till 2030 ska varje lärosäte som anslutit sig till klimatramverket ha genomfört åtgärder så att man ligger i linje med 1,5-gradersmålet. För Lunds universitet innebär klimatramverket att våra klimatpåverkande utsläpp ska minska kraftigt. Mer preciserad målsättning och åtgärder arbetas fram i hållbarhetsplanen som kommer presenteras under 2020.

Läs mer om Klimatramverket och se vilka lärosäten som är anslutna på KTH:s webbplats

Sidansvarig:

Claes Nilén