Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbart studentliv

Det finns många sätt att engagera sig i hållbarhetsfrågor som student vid Lunds universitet. Gå med i studentorganisationer, delta på event och lär dig mer om vad du kan göra som individ. Glöm inte att prenumerera på Hållbarhetsforums nyhetsbrev för månatliga uppdateringar om forskning och evenemang inom hållbarhet vid Lunds universitet.

Tips för ett hållbart studentliv

 • Lund University International Podcast med två internationella studenter som diskuterar hur man kan leva hållbart i Lund – lu-international-podcast.transistor.fm

 • Sustainable Lund Online Guide – sustainablelund.wordpress.com 
  En guide gjord av studenter med idéer och tips om hur man kan leva hållbart i Lund.

 • Prova nya vegetariska rätter. Alla studentrestauranger och caféer vid Lunds universitet erbjuder vegetariska alternativ.

 • Investera i en cykel. Lund lämpar sig väl för att cykla i och du kan ta dig till alla platser i stan med cykel. Det finns många begagnade cykelbutiker och facebook-grupper där du kan hitta cyklar billigt.

 • Det finns stora möjligheter att låna, hyra och laga kläder och prylar i Lund. Det finns även många alternativ för second hand, både online och fysiska butiker.

 • På Folkbiblioteken i Lund kan man, utöver att låna böcker, låna e-böcker, ljudböcker och streama filmer via Cineasterna (med lånekort).

 • “Svinnsmart” finns ofta i många butiker där de säljer ut frukt, grönsaker, bröd eller kylvaror som närmar sig sitt bäst före datum eller har en lägre kvalité för ett nedsatt pris. ”Bäst före” innebär inte att en vara nödvändigtvis blir dålig utan fram till dess bibehåller varan sin bästa garanterade kvalité, efter det: titta, lukta och smaka! Många varor, speciellt torrvaraor, håller betydligt längre och är inte skadliga att äta. En viktig skillnad för att minska matsvinn.

 • Återvinn ditt avfall och lär dig mer om hur du sorterar avfall.
  Tips för avfallssortering – afbostader.se

 • Använd Naturkartan för att utforska och uppleva närområden. Naturomåden i Lund – lund.se

 • Om du har det svårt eller vill prata med någon erbjuder Lunds universitet hälsotjänster för studenter gratis.
  Studenthälsan – lu.se
  Lunds Fontänhus – lundsfontanhus.se

Frågor eller idéer?

Har du förslag på examensarbeten, idéer på studentengagemang eller vill berätta om nya studentorganisationer? Tveka inte att kontakta Hållbarhetsforum.
Kontaktuppgifter till Hållbarhetsforum