Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Workshopserie om FN:s globala mål

Kikare och solnedgång.

De strategiska forskningsområdena, i samarbete med Hållbarhetsforum, arrangearar under 2021 en serie av workshops med fokus på globala målen. Målet är att utöka kapaciteten för hållbarhetsrelaterad forskning och samverkan, utbyta erfarenheter och stärka samarbetet mellan olika forskningsområden. Alla forskare, doktorander och forskningskoordinatorer vid universitetet är välkomna att delta.

Vill du lära dig mer om hur du kan relatera din forskning till hållbar utveckling eller skapa samarbeten med forskare inom andra forskningsområden? För att möta utmaningarna kring FN:s globala mål behövs nya metoder och angreppssätt inom forskning. Förhoppningen är att serien kan erbjuda djupare reflektioner om hållbarhetsfrågor och leda till diskussioner om hur globala utmaningar påverkar forskningens förutsättningar.

Teman

Workshopserien fokuserar på tre teman som kommer att erbjuda möjligheter för diskussioner mellan forskare från olika forskningsområden. Syftet är att öka medvetenheten om risker med förenklingar av föreslagna lösningar, diskutera bakomliggande konflikter mellan de globala målen och olika sätt att förstå hållbarhet. 

  1. Policy och internationell forskningsutveckling
  2. Ansökningsprocessen, med fokus på samhällsrelevans och påverkan på globala målen
  3. Framtidsorienterade metodologier

Årets workshops

Workshoparna hålls på engelska. Läs mer och anmäl dig via länkarna nedan: 

Doktorandkurser

I anslutning till de två teman ansökningsprocessen och framtidsorienterade metodologier kommer två doktorandkurser arrangeras, öppna för alla doktorander.

Hållbarhetspåverkan - Ansökningsprocessen

Mer information om doktorandkursen Hållbarhetspåverkan kommer inom kort. 

Framtidsorienterade metodologier

Mer information om doktorandkursen Framtidsorienterade metodologier kommer inom kort.

 

Kärngruppen har det övergripande ansvaret för organisation och uppföljning av workshoparna, med representanter från alla de strategiska forskningsområdena. Arbetet leds av Helen Avery med stöd av Cerina Wittbom. Kärngruppens uppgift är att koordinera värdskap av workshoparna och bidra till innehåll, informationsflöde och rapportering. 

Information

Målgrupp

Workshopserien riktar sig i första hand till forskare, doktorander och forskningskoordinatorer/ administratörer inom de strategiska forskningsområdena, men är öppen för all personal vid Lunds universitet. 

Kontakt

Projektledare

Helen Avery

helen [dot] avery [at] cme [dot] lu [dot] se

Projektkoordinator

Cerina Wittbom

cerina [dot] wittbom [at] cec [dot] lu [dot] se

Kommunikatör

Izabella Rosengren

izabella [dot] rosengren [at] cec [dot] lu [dot] se