Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Årlig miljöredovisning

Universitetet redovisar i början av varje år sitt miljöledningsarbete till regeringen (utbildningsdepartementet) och Naturvårdsverket. I redovisningen kan du läsa om vad universitetet gjort under föregående år för att nå målen i miljöhandlingsplanen. Här finns också en bedömning av vilka nationella mål och globala mål som universitetet bidrar till att uppfylla.

Miljöredovisning

Sammanfattning av miljöredovisning 2020 – medarbetarwebben.lu.se

Lunds universitets miljöredovisning 2020 (PDF 267 kB, ny flik)

Sammanställande nationell rapport

Naturvårdsverket, som är samordnande myndighet, använder miljöredovisningen och sammanställer en rapport över samtliga myndigheters miljöarbete samt en ranking.

Miljöledning i staten 2019 – naturvardsverket.se

Kontakt

Claes Nilén
Miljöchef
+46 46 222 41 59
claes [dot] nilen [at] bygg [dot] lu [dot] se

Maria Nilsson
Miljösamordnare
+46 46 222 70 82
maria [dot] nilsson [at] bygg [dot] lu [dot] se