Miljö- och klimatföreläsningar

Samarrangemang mellan Lunds Naturskyddsförening, Stadsbiblioteket i Lund och Hållbarhetsforum
I ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder vi in till en serie föreläsningar och paneldebatter kl 18.00-19.30 vissa onsdagkvällar på Lunds stadsbibliotek, Atriumgården. Utan kostnad. Ingen föranmälan. Se kalendariet på www.hallbarhet.lu.se för mer information om föreläsningarna.

Stadsbiblioteket Lund

Programmet hösten 2018

• 19 september  Lena Smidfeldt Rosqvist, forskningschef Trivector: Mäns och kvinnors resande
  • 10 oktober – Johanna Nilsson, entreprenör och författare: Slow fashion, din guide till smart och hållbart mode
  • 17 oktober – Carina Listerborn, professor Malmö universitet: Bostäder – behov eller begär?
  • 24 oktober – Johan Jansson, docent Ekonomihögskolan och K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik: På spaning efter cirkulär ekonomi och hållbar konsumtion
  • 31 oktober – Pål Börjesson, professor Miljö- och energisystem, LTH: Hur långt räcker biobränslena?
  • 7 november – Elina Andersson och Wim Carton, LUCSUS: Är klimatkompensation en rättvis lösning?
  • 14 november – Markku Rummukainen, professor Centrum för miljö- och klimatforskning: 1,5 eller 2 grader – eller ännu mer
  • 21 november – Anna Niska, Nationellt cykelcentrum VTI: Vad behövs för en bra cykelstad?
  • 28 november – Sanne Krogh Groth, lektor och docent, Musikvetenskap, Lunds universitet: Ljudet av is som smälter

Programmet våren 2018

• 31 januari  Gunnar Rundgren: Den stora ätstörningen - maten, makten, miljön
  • 7 februari  Magnus Johansson Malmö universitet: Vad menas med hållbarhet?
  • 28 februari  Carina Listerborn, Malmö universitet; Bostäder - behov eller begär?
  • 7 mars  Anders Ögren, Ekonomihögskolan Lunds universitet och Ester Barinaga, Copenhagen Business School: Gröna finanser och lokala valutor
  • 14 mars  Lena Smidfeldt Rosqvist, Trivector Traffic: Mäns och kvinnors resande
  • 11 april  Nils Carlsson, Länsstyrelsen Skåne: Förändrad natur i Skåne - om invasiva arter
  • 25 april  Jenny Neikell: Fermentera med Surtanten
  • 26 april  Henrik Smith, CEC Lunds universitet: Försvinner våra bin - och spelar det någon roll?
  • 9 maj  Bengt Brülde, Göteborgs universitet: Klimatetik
  • 23 maj  Annika Kruuse, Malmö stad: En grönare stad