Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om Hållbarhetsveckan

Hållbarhetsveckan är ett återkommande arrangemang i Lund där universitet, kommun, föreningar och andra intresserade anordnar en vecka full av aktiviteter på temat hållbar utveckling. 2018 års Hållbarhetsvecka arrangeras 23-28 april. Välkommen att vara med!

Hållbarhetsveckan 23-28 april 2018

 

Hållbarhetsforum vid Lunds universitet är väldigt glada att få presentera en Hållbarhetsvecka även 2018. Det blir en temavecka med fokus på att inspireras av varandra och tillsammans lösa de globala hållbarhetsmålen. De allra flesta arrangemangen under Hållbarhetsveckan är utan kostnad, men många kräver föranmälan. Det kommer finnas arrangemang både på svenska och engelska. 

Kalendariet uppdateras efter hand med arrangemangen under veckan. Följ eventet på Facebook för att få löpande uppdateringar. 

Några teman som kommer lyftas under veckan är: 

  • Hållbar konsumtion. Hur påverkar det vi köper mänskliga rättigheter och miljö på olika ställen i världen?
  • Arts Meet Science
  • Biologisk mångfald. Insekterna får det allt svårare att klara sig i en värld med klimatförändringar, urbanisering och högintensivt jordbruk, hur påverkar det vår matförsörjning? 
  • Miljöläget i Lund, vad blir bättre och vad blir sämre? 
  • Hållbarhet och politik, inför höstens val. 
  • Näringslivets roll i en hållbar omställning.

Vill du och din organisation vara med?

Vi välkomnar alla organisationer, företag, offentlig verksamhet och privatpersoner att anordna seminarier, workshops, möten eller andra idéer som lyfter hållbarhetsfrågor den veckan. Kanske har du en egen idé på en aktivitet som du vill genomföra under veckan men behöver hitta samarbetspartners? Läs mer på sidan för arrangörer. Kontakta projektledare Jenny Hansson på Hållbarhetsforum för mer information om upplägg och medverkan, jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se eller 070-3592609. 

För alla arrangörer finns en sluten facebook-grupp. Gå med i gruppen för att få tips, nya kontakter och info om deadlines för program och andra praktiska detaljer.

 

 

 

 

Sidansvarig:

Kontakt Hållbarhetsveckan

Har du frågor eller idéer kring hållbarhetsveckan?
Kontakta Jenny Hansson,
projektledare och kommunikatör

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se
046-2227519
070-3592609

Jenny Hansson

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se