Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Hållbart varumärke

Hållbart varumärke

Seminarium, 350-årsjubileum

Globala miljö- och hållbarhetsutmaningar påverkar näringslivets spelplan både i världen och hemma. Inom alla delar av företag behöver man förhålla sig till ökade förväntningar på hållbarhetsarbete från medarbetare, kunder och samhälle. Hör forskare och representanter från IKEA, Tetra Pak och Volvo Car diskutera utmaningar och lösningar kring hållbara varumärken, strategi och innovation. Dessutom berättar Annika Helker Lundström, nationell miljömålssamordnare, om regeringens arbete med att lyfta näringslivets hållbarhetsarbete. Välkomna till ett lösningsfokuserat samtal i talkshowformat!

Anmälan

Klicka här för att anmäla dig till en spännande förmiddag!

Arrangemanget riktar sig till personer inom näringsliv och universitet som är intresserade av hållbarhet kopplat till näringslivs- och varumärkesfrågor. Anmälan är gratis, men vänligen meddela ev avbokning till jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se. Vid utebliven närvaro utan avbokning debiteras 400 kr. 

Deltagare

Annika Helker Lundström
Regeringens nationella miljömålssamordnare för näringslivet. Hon har uppdraget att inspirera, synliggöra, driva på och ta tillvara näringslivets miljö- och hållbarhetsarbete.
Läs mer här.

Catarina Englund
Sustainability Innovation Manager, IKEA Group
Catarinas uppdrag är att bygga nya affärslösningar för IKEA med innovation och hållbarhet som utgångspunkt och hon är ansvarig för att driva globala initiativ som täcker hela värdekedjan.

Erik Lindroth
Miljödirektör, Tetra Pak Nordics
Erik är ansvarig för implementeringen av Tetra Paks miljöstrategi i Norden och Baltikum, vilken fokuserar på att lansera allt mer hållbara produkter, minska miljöpåverkan i hela värdekedjan och öka återvinningen. Erik har en magisterexamen i företagsekonomi från Lunds universitet och har i år även påbörjat en deltidstjänst som doktorand på företagsekonomiska institutionen. Hans forskning inriktar sig på hur företag kan skapa värde från sitt miljöarbete i säljprocessen för B2B-företag.

Anders Lindbom
Director Strategy & Innovation, Vehicle Software and Electronics, Volvo Car Group
Anders är chef för tidig utveckling och innovation inom enheten där programvara och elektronik för Volvos bilar utvecklas. Detta område täcker aktiva säkerhetssystem, uppkopplade funktioner, infotainment, användargränssnitt och styrning av bilens alla elektriska funktioner. 

Susanne Arvidsson
Docent vid företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund
Forskar om företagens kommunikation till olika intressenter främst ur ett aktiemarknadsperspektiv, business ethics, CSR,  hållbarhets- och integrerad rapportering samt bestyrkande av hållbarhetsredovisning. 

Johan Anselmsson
Docent vid Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund
Forskar om hållbart varumärke och employer branding. Läs mer här.

Johan Jansson
Docent vid Företagsekonomiska institutionen, Ekonomihögskolan i Lund
Forskar på grön konsumtion, CSR på småföretag, cirkulär ekonomi samt vikten av normer och attityder i utvecklingen mot ett mer klimatsmart samhälle. Läs mer här. 

Arne Hansson
Open Innovation Navigator, Ideon Open
Driver innovationsprocesser och entreprenöriella arbetsmetoder i större bolag som Perstorp, Stora Enso, Bona, Sandvik m fl. Arne har gedigen erfarenhet från ledarroller i internationella bolag som Trelleborg, Mars Inc. , Ericsson och Sony Ericsson, samt som entreprenör i egna bolag.

Cecilia Nebel, Nebel Media 
Dagens moderator 

 

Arrangörer: LU Hållbarhetsforum, Ekonomihögskolan och Ideon Science Park

 

Arrangemanget är en del av Hållbarhetsveckan

Hållbarhetsveckan 15-20 maj 2017
Tid: 
2017-05-16 09:00 till 12:00
Plats: 
Crafoordsalen, Ekonomihögskolan, Tycho Brahes väg 1
Kontakt: 
jenny.hansson [at] cec.lu.se

Om händelsen

Tid: 
2017-05-16 09:00 till 12:00
Plats: 
Crafoordsalen, Ekonomihögskolan, Tycho Brahes väg 1
Kontakt: 
jenny.hansson [at] cec.lu.se

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se