Hållbarhet viktigt i det internationella arbetet

– En av våra viktigaste uppgifter inom U 21-nätverket är att förbereda studenter och unga forskare för en hållbar värld. För att lösa de globala utmaningarna behöver frågor belysas både ur ett globalt och ett tvärvetenskapligt perspektiv, säger Eva Wiberg som nu lämnar uppdraget som dess generaldirektör.
Prorektor Eva Wiberg tar med sig sina erfarenheter från ledarskapet för U21 i det fortsatta internationaliseringsarbetet vid LU. Foto: Charlotte Carlberg Bärg

Under sin ett och ett halvt år långa tid som ledare för det internationella universitetsnätverket U21 har Eva Wiberg framför allt fokuserat på att göra nätverket mer känt både externt och internt. Hjärtefrågor har bland annat varit klimat och migration – något som också blir temat för en kommande stor U21-konferens i Hong Kong.

– Upplägget på den konferensen är det sista jag vill få plats innan jag lämnar över stafettpinnen till min efterträdare professor Bairbre Redmond från University College i Dublin, säger Eva Wiberg.

I oktober räknar hon med att samla intresserade forskare här vid Lunds universitet för att prata vidare om hur konferensen skulle kunna läggas upp. Hon hoppas också hitta finansiering så att forskare och studenter härifrån kan delta.

Nina Nordh

Läs hela artikeln i senaste LUM nr 6/16

2018-01-10
Intensifierad bevattning kan långsiktigt hota jordbrukets produktivitet