Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Mera rotfrukter!

Det talas mycket om att vi bör äta mindre kött och mera rotfrukter både för vår hälsa och för att rädda klimatet. Vad kan man göra för att få goda grönsaker och rotfrukter på matbordet?
morötter

Thomas Drejing är nestorn bland de ekologiska kockarna i Sverige. Han drev restaurang Petri Pumpa i Lund och kan konsten att trolla med råvarorna. För några veckor sedan föreläste han på Lunds stadsbibliotek och bjöd på praktiska råd. Nu finns en del av detta och lite till samlat i en receptfolder.

Receptsamlingen har tillkommit genom ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds Stadsbibliotek samt Lunds Universitets Hållbarhetsforum. Den får distribueras fritt med angivande av källan.

Ladda ner receptfoldern här:PDF iconReceptfoldern Mera rotfrukter (pdf)

Läs mer om Thomas Drejings matfilosofi i en artikel från Sydsvenskan förra året

 

Senaste artiklar

2018-02-16
Talk: Sustainability 9 March – The way forward for the Global Goals
Talk: Sustainability 9 March – The way forward for the Global Goals
2018-02-13
Stor satsning på miljövänligare solenergi
Stor satsning på miljövänligare solenergi
2018-02-01
7 februari: Föreläsning och samtal om drivkrafter för förändring
7 februari: Föreläsning och samtal om drivkrafter för förändring
2018-01-31
Pollinerande insekter hotas av matbrist
Pollinerande insekter hotas av matbrist
2018-01-25
31 januari: Föreläsning och samtal om mat, makt och miljö
31 januari: Föreläsning och samtal om mat, makt och miljö

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se