Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Transforming Work/Life

Hållbarhetsveckan 8–13 april 2019
För att nå globala målen krävs stora förändringar på samhällsnivå, gruppnivå och individnivå. Hur kommer dessa förändringar påverka människors vardag? Hur ställer vi om utan att bränna ut människor och överutnyttja natur? Vi tittar närmare på vilken skillnad var och en av oss kan göra – i vår vardag, i vårt arbete, i våra studier och på fritiden.

Transforming Work/Life

  • Vad kan jag göra för att bromsa klimatförändringarna? Den senaste forskningen och samtal om hur vi går från ord till handling i vår kanske största ödesfråga just nu.
  • Hållbart ledarskap i praktiken. Hållbarhet är inte bara sopsortering och tjänsteresor, utan den sociala dimensionen kring hållbarhet är minst lika viktig. Vi tittar närmare på hur du som chef kan leda dina medarbetare mer hållbart. Finns det hållbara ”superchefer" och hur hittar man dem?
  • Framtidens arbetsliv. En framtidsspaning kring hur vi jobbar, hur länge vi jobbar och med vad.
  • Det goda livet. Vad är ett gott liv och hur skapar vi det på ett hållbart sätt?
  • Digital stress. Den digitala revolutionen påverkar våra hjärnor och sociala relationer, hur undviker vi digital stress för ett socialt hållbart samhälle?

Evenemang


sträcka på saj

Ett hållbart arbetsliv – hela livet

April 10 15-17, Café Bryggan på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC)

Framtidens arbetsplatser präglas av det digitaliserade och gränslösa arbetslivet där vi i hög grad kan styra hur, var och när vi ska arbeta. Vi ges nya möjligheter, men står också inför nya utmaningar. Hänger arbetsplatserna med i utvecklingens snabba tempo och hur får vi ett hållbart arbetsliv – hela livet? Välkommen till en mingelträff om framtidens hållbara arbetsliv! Vi lyfter fram den senaste arbetsmiljöforskningen och inbjuder till diskussion i bikupor tillsammans med arbetsmiljöforskarna vid Designvetenskaper, LTH. Arbetsmiljöminglet arrangeras av Designvetenskaper, LTH och Alumnverksamheten vid Lunds universitet samt Lunds kommun. Detaljerat program och anmälan finns här.

Har du frågor eller idéer kring hållbarhetsveckan?

Kontakta Jenny Hansson,
projektledare och kommunikatör

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se
070-3592609

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se