Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Transforming Cities

Hållbarhetsveckan 8–13 april 2019
Städer är idag händelsernas centrum. Utvecklingen är snabb, den urbana befolkningen växer så det knakar och detta skapar både möjligheter och problem när det kommer till transport, boende och välfärd. Vi vill prata om hur vi kan garantera att städernas påverkan är positiv och att alla dess invånare kan leva ett gott och hållbart liv.

Transforming Cities. Foto: Kristina Strand Larsson, Lunds kommun.

  • The equal and just city: Hur ser vi till att våra växande städer tillgodoser våra behov samtidigt som vi minskar vår klimatpåverkan?
  • Growth or degrowth: Bör vi bygga vårt samhälle efter jagandet av tillväxt eller är det istället dags för ett paradigmskifte åt andra hållet?
  • What is the city of the future built of? Utveckling för alltid med sig infrastruktur och annan bebyggelse, men materialen som vi använder vid konstruktion har en enorm miljöpåverkan. Hur kan vi tillgodose behoven för en växande befolkning, utan att öka vårt ekologiska fotavtryck?
  • Politik och klimat. Forskarna i Klimatpolitiska rådet bedömer politiska beslut för att nå klimatmålen i Lund.
  • Biologisk mångfald i urban miljö.

Mer information om de event som ingår i detta tema kommer inom kort.

 

Foto: Kristina Strand Larsson, Lunds kommun.

Har du frågor eller idéer kring hållbarhetsveckan?

Kontakta Jenny Hansson,
projektledare och kommunikatör

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se
070-3592609

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se