Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Om veckan

Hållbarhetsveckan är ett årligt event i Lund där universitetet, Lunds kommun, organisationer och andra intresserade fyller en vecka med aktiviteter kring hållbarhet! I år går veckan av stapeln den 8 till 13 april på temat "Transforming our World" - med fokus på de globala målen för hållbar utveckling. Det blir en vecka med både diskussion och aktion, både allvarliga frågeställningar och hoppfulla framtidsvisioner. Välkommen!

Se hela programbladet här.

I år vill vi belysa den bakomliggande ambitionen i Agenda 2030, samhällsomställningen, och utgår från temat "Transforming our World". Vi vill fokusera på synergierna mellan målen som kommer hjälpa oss i hamn till 2030 och konflikterna som kan stå i vår väg när vi styr skutan mot det hållbara samhället. Vi kommer särskilt titta närmare på fyra underteman där vi ser potential till både synergier och konflikter. Varje tema kommer ha ett flertal event av olika karaktär. Alla event under veckan är kostnadsfria, vissa kräver föranmälan. Se information för respektive event. Läs mer om temat och olika ämnen som kommer att beröras. 

Transforming Cities

Transforming Food

Transforming Stories

Transforming Work/Life

 

Vill du och din organisation vara med?

Vi vill gärna få med hela Lund och regionen i arbetet med en hållbar framtid. Är du intresserad av att bidra till 2019 års hållbarhetsvecka? Kontakta gärna Jenny Hansson med dina tankar och idéer på jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se eller på telefon 046-222 75 19, 070-3592609

 

Lunds kommun  Lunds universitet

 

 

 

 

 

 

Sidansvarig:
Transforming our world

Hör prorektor Sylvia Schwaag Serger berätta om årets tema

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se