Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Kultur och vetenskap

Kan berättelser om imorgon hjälpa oss fatta bättre beslut idag? Forskarna har höjt rösten och rest varje röd flagg. Trots otaliga varningar och uppmaningar om klimatförändringarnas konsekvenser och framtidsutsikter går det för långsamt. Vad krävs egentligen för att vi på riktigt ska engagera oss i vår egen framtid?

Artiklar från Hållbarhetsveckan 2018

Konst och vetenskap i samarbete för klimatet

Hur kan konst och vetenskap samarbeta för ett bättre klimat? Frågan lyftes under Arts Meet Science på Skissernas Museum. 
Artikel om Arts Meet Science – lu.se

Konstnärsduo kämpar mot klimatförändringarna

De har brett ut ett täcke över Kebnekaises sydtopp, försökt stoppa en amerikansk tornado och gjort konst av sambanden mellan klimatförändringar och krig. Nu ställer Mats Bigert och Lars Bergström ut sina verk i ”The Weather War” på Skissernas museum.

Läs artikel om Mats Bigert och Lars Bergström – sydsvenskan.se

Konstverk av Bigert & Bergström. Foto.
Bigert & Bergström, Reverse Osmosis Plant, 2013. Foto: Jean-Baptiste Beranger © Bigert & Bergström.