Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbar mat

Idag är vi nästan 8 miljarder människor som ska samsas om de resurser som finns på jorden. Detta är en stor utmaning för både stater, livsmedelsföretag och gemene man, eftersom vi alla dagligen är beroende av att ha mat på bordet. Enligt Unicef är cirka en sjundedel av alla barn i världen undernärda. Det är ett av det störta hoten mot barns liv – hälften av alla barn som dör innan femårsålder gör så till följd av undernäring.

Artiklar och filmer från Hållbarhetsveckan 2018

Debatt i Lund 25 april 2018: Mat, makt och miljö – går det att äta klimatsmart?

Konsumenter har fått axla ett stort ansvar när det gäller att välja hälsosam, klimatsmart och hållbart producerad mat. Frågan är hur stor makt konsumenter egentligen har. Vilket ansvar har livsmedelsproducenterna? Och politikerna? Läs mer och se debatten i efterhand.

Mat, makt och miljö – går det att äta klimatsmart? – youtube.com

Farm2Forest – hållbart jordbruk i en biobaserad framtid

Forskning och samhälle i nära samverkan. Det är grunden för Farm2Forest som ska ge underlag för kommande reformer i den svenska och europeiska jordbruks- och skogsbrukspolitiken. Läs en intervju med professor Yann Clough från Centrum för miljö- och klimatforskning i temat från Mission is Possible.

Farm2Forest – hållbart jordbruk i en biobaserad framtid – missionispossible.lu.se

Man sitter lutad mot träd. Foto.

I sandstormens öga

Sandstormar brukade vara väderfenomen som förknippades med torka och öknar. Situationen har förändrats, och i dag kan sandstormar uppstå över hela Mellanöstern, och med högre frekvens än tidigare. Det fick forskaren Hossein Hashemi att bli intresserad, och han säger att sandstormar för närvarande är ett av regionens svåraste problem för hållbarhet, ekonomi och hälsa.

I sandstormens öga – missionispossible.lu.se

Man på sandig åker. Foto.