Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Workshop om vägen mot ett hållbart universitet

Universitetet är en viktig drivkraft för en bättre värld genom både vår forskning och vår utbildning. Samtidigt belastar vi miljön genom vår verksamhet – lokaler, resor, allt det vi konsumerar och så vidare. Den 18 oktober 2017 arrangerades en eftermiddag där studenter, anställda och ledning vid Lunds universitet diskuterade hur vi tillsammans kan nå fram till ett hållbart universitet.

I en workshop med tio olika temagrupper diskuterades konkreta lösningar och utmaningar. Deltagarna var en mix av engagerade studenter, administrativ personal, forskare och universitetsledning. 

Workshopen var en del av vetenskapsveckan Framtidens universitet som arrangerades av Lunds universitet 16–22 oktober 2017. Workshopen arrangerades av Lunds universitets Hållbarhetsforum i samarbete med bland annat miljöavdelningen vid Lunds universitet och LUCSUS (Lund University Centre for Sustainability Studies). Ett flertal studentföreningar med fokus på hållbarhetsfrågor fanns också på plats för att berätta mer om sin verksamhet.

Dokumentation

Dokumentation i samlad form från workshopgrupperna (pdf) 

Den finns också uppdelad per grupp nedan.

Workshop-teman