Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Hållbarhetsveckan 2017

En vecka för både reflektion och inspiration. En vecka där hela Lund sprudlade av engagemang på temat hållbarhet. Ta del av Hållbarhetsveckan i Lund 2017 i efterhand genom filmer och artiklar från några av arrangemangen under veckan.

Inspelade seminarier

Hållbart varumärke - en konferens i talkshow-format på Ekonomihögskolan

En förmiddag med den senaste forskningen om relationen mellan varumärke, strategi, innovation och hållbarhet. IKEA, Volvo och Tetra Pak berättade hur hållbarhetsaspekter genomsyrar affärsmodell och kommunikation. Fokus på utmaningar, erfarenheter och forskning kring det hållbara varumärket. Arrangörer: LU Hållbarhetsforum, Ekonomihögskolan och Ideon Science Park.

Konferensen Hållbart varumärke – youtube.com

Panelsamtal om konstgräs

Länsstyrelsen Skåne ordnade samtal om konstgräs under Hållbarhetsfestivalen. Flera ton gummigranulat försvinner från våra konstgräsplaner varje år. Vart tar de vägen? Vilka kemikalier innehåller de? Hur mycket bidrar de till problematiken med mikroplaster i vår miljö?

Se samtalet om konstgräs – youtube.com

Strategiskt miljöarbete skapar framgångsrika företag

Länsstyrelsen Skånes frukostseminarium om de stora miljöutmaningarna för Skåne, nationella miljömål och kopplingen till de globala hållbarhetsmålen, goda exempel på hur företag kan arbeta med miljö- och hållbarhetsfrågor och kommunicera arbetet, samt vilka affärsfördelar detta kan ge. 

Se seminariet Strategiskt miljöarbete – facebook.com

Bioeconomy Stakeholder Conference - Challenges and Opportunities in the Transition to Bioeconomy

Föreläsningar från Bioeconomy Stakeholder Conference – youtube.com

Grand Opening Sustainability Week - focus on consumption and human rights

Föreläsningar och paneldiskussion Grand Opening Sustainability Week – youtube.com

rum fyllt av människor på ett event. Foto.

Filmade intervjuer

Några av studentjournalisterna under Hållbarhetsveckan gjorde filmade intervjuer inför och under veckan:

Fokus Forskning – Tema: Hållbar framtid

Hur kan städer, universitet och företag samarbeta för att nå de hållbara förändringar vi behöver för vår jord. Vad är vi som konsumenter beredda att förändra? Ta del av inspirerande artiklar om delar av den forskning som pågår vid Lunds universitet på temat hållbar utveckling. Läs om allt från konsumtion och mänskliga rättigheter till perenna grödor och lågprisflyg.

Fokus Forskning – Tema: Hållbar framtid – fokusforskning.lu.se

Detaljerat program

Program för Hållbarhetsveckan 2017 (PDF, 2,2 MB)