Javascript är avstängt eller blockerat i din webbläsare. Detta kan leda till att vissa delar av vår webbplats inte fungerar som de ska. Sätt på javascript för optimal funktionalitet och utseende.

Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

Böcker

Hållbarhetsforum har tillsammans med framstående forskare vid Lunds universitet tagit fram två antologier med angelägna texter som belyser vår tids mest akuta hållbarhetsfrågor.

15 hållbara lösningar för framtiden (2015)

Nina Nordh (red)

Vad innebär egentligen en hållbar utveckling? Hur går man från ord till handling? Och hur ser vägen mot en fossilfri framtid ut?

Det är några av de frågor som utforskas i antologin om forskning och vår tids stora utmaningar. Antologin, som gavs ut 2015, presenterar femton ögonblicksbilder, presenterade av olika forskare vid Lunds universitet som vill inspirera, informera och utmana. Ladda ner antologin via länken nedan, eller beställ ett tryckt exemplar via mail till Hållbarhetsforum.

15 hållbara lösningar för framtiden (pdf, 4,7 MB)

15 nedslag i klimatforskningen (2013)

Marianne Hall och Ingela Björck (red)

Från humlor, metanbomber och luftpartiklar till markkonflikter och klimatanpassning på medborgarnivå.

Ögonblicksbilder från 2013 års klimatforskning vid Lunds universitet med berättelser om klimathistoria, dagens utmaningar och framtida möjligheter. En antologi skriven av 20 forskare.

Ladda ner antologin via länken nedan eller beställ ett tryckt exemplar via mail till Hållbarhetsforum.

15 nedslag i klimatforskningen (pdf, 12 MB)

 

15 nedslag i klimatforskningen, Marianne Hall och Ingela Björck (red)