Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Anmälan: En hållbar måltid inom planetens gränser

I Sverige serveras ca 3 miljoner måltider dagligen i vård, skola och omsorg - här finns det stor möjlighet till klimatvinster. Men hur ser egentligen en näringsrik, god och prisvärd meny ut som även kan lagas inom de planetära gränserna? Lyssna på experter från Lunds Universitet, hör hur Göteborgs stad och Lunds kommun tacklar frågan samt skapa din alldeles egna klimatmeny!

Det här seminariet är ett samarbete mellan Lunds Universitets Hållbarhetsforum, WIN-WIN Gothenburg Sustainability Award och Lunds Kommun och är en del av Hållbarhetsveckan. Anmälan finns här.

Schema:

 

15-17 Vi börjar med hållbar FIKA. Under dagen visar vi att hållbar mat är WIN-WIN!

15.15-15.45 Vad är egentligen hållbar mat? 

  • Edith Salminen, Projektledare Rädda Maten Skåne, om Matsvinn: beteende, normer & vanor. 
  • Christian Jörgensen, Utredare Agrifood Economics Centre, om Ett hållbart matsystem
  • TBA

15.45 – 16.15 Hur kan kommuner designa hållbara livsmedelssystem?

  • Linda Sandgren, Lunds Kommun och Mats Alfredsson och Jonas Dahlin, Göteborgs Stad presenterar visioner för mat i deras kommuner, vinster som gjorts samt barriärer som återstår.

16.15 - 17.00 Workshop: Designa din egen hållbara meny inom planetens gränser. 

  • Sveriges klimatåtaganden, näringsriktlinjer från Livsmedelsverket, de globala målen för hållbar utveckling samt säsongsvariation; det är mycket att ha i åtanke när man planerar en meny. Tillsammans bygger vi hållbara och goda lunch-menyer!
Som en säkerhetsåtgärd ber vi dig att klicka i checkrutan "Jag är inte en robot" för att hindra automatiserade intrångsförsök.
Sidansvarig:

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se