Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Nätverk och möjligheter

Är du en forskare och vill engagera dig i nätverksaktiviteter med koppling till hållbarhet? Eller har du ett brinnande intresse för att sprida din kunskap? Här samlar vi information kring olika nätverk och aktiviteter, inom och utanför universitetet.

Dela med dig av din forskning

Hållbarhetsforumet får många förfrågningar om offentliga engagemang (samtal, diskussioner, paneler) från intressanta aktörer i hela samhället. Är du en forskare som är angelägen om att sprida din kunskap? Skicka ett mail till Jenny Hansson med några meningar om din forskning så lägger vi dig till vårt bibliotek av talare!

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se

Nätverk

KIC Knowledge and Innovation Communities

Lunds universitet är partner i EIT Climate-KIC, EU: s främsta klimatinnovationsinitiativ, och en kärnpartner inom EIT Food, Europas ledande livsmedelsinnovationsinitiativ, som arbetar för att göra livsmedelssystemet mer hållbart, hälsosamt och pålitligt. Att arbeta med EIT-nätverk kan ge dig nya perspektiv och möjligheter.

KIC Knowledge and Innovation Communities

Global Academy Working on Global Goals

Global Academy är ett nätverk av forskare och akademiker som jobbar internationellt för att skapa en bättre värld. Tillsammans hjälper de oss att uppnå FN:s globala mål för hållbar utveckling. 

Skaffa din egen forskarsida på theglobalacademy.ac

Researchers Desk

Researchers Desk är en plattform för dialog mellan klimatforskare/experter och företag, skolor, samt en bredare allmänhet. 

Mer information om plattformen på researchersdesk.org

Kompetensutveckling

Hållbar utveckling - en introduktion (online)

Kursen är en introduktion till området hållbar utveckling. Kursen beskriver hur begreppet definieras och förklarar vad en hållbar utveckling innebär. Vidare tas samhälleliga aspekter på hållbar utveckling upp och exempel ges på hur Lunds universitet arbetar med hållbar utveckling.

Kursen hittar du i Kompetensportalen på luvit.education.lu.se (logga in med din Lucat-ID)

 

 

Sidansvarig:

Lunds universitets Hållbarhetsforum
Sölvegatan 37, 223 62 Lund
contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se

Facebook | Twitter

Om webbplatsen 
Tillgänglighetsredogörelse