Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

För arrangörer

Hållbarhetsveckan 2019
Hållbarhetsveckan i Lund är öppen för aktörer som vill ordna arrangemang som lyfter en eller flera hållbarhetsfrågor. Läs mer om hur det fungerar att vara arrangör på denna sida.

Vem får arrangera?

Lunds universitet och Lunds kommun är huvudarrangörer för veckan. Vi välkomnar organisationer, företag, offentlig verksamhet och privatpersoner att anordna seminarier, workshops, möten eller andra idéer som lyfter hållbarhetsfrågor under Hållbarhetsveckan.

För att vara del av det officiella programmet behöver ni meddela projektledare jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se (Jenny Hansson vid Hållbarhetsforum). Ert arrangemang behöver också ha någon form av koppling till Lunds kommun eller Lunds universitet. Vi ser helst att alla arrangemang är kostnadsfria och öppna för alla intresserade, men undantag kan finnas. För verksamheter inom Lunds universitet finns möjlighet till hjälp med finansiering, kontakta Hållbarhetsforum för mer information om det. 

Marknadsföring

Respektive arrangör ansvarar för marknadsföring och kommunikation av sitt eget event. Det kan ibland vara flera parallella event så ett gott råd är att tänka igenom hur ni bäst når ut till just er målgrupp.

Ange i inbjudan att eventet är en del av Hållbarhetsveckan och hänvisa till det övergripande programmet på www.hallbarhet.lu.se/hallbarhetsveckan-2019

Använd partnermärke eller den generella symbolen för Hållbarhetsveckan.
Ladda ner grafiskt material här.
Programblad
A3-affisch för utskrift

Hållbarhetsforum ansvarar för den övergripande planeringen och marknadsföringen av veckan. Det kommer att finas ett samlat kalendarium och tryckta programblad. Eventet kommer också att kunna följas på Hållbarhetsforums svenska och engelska hemsida, samt på Hållbarhetsforums Facebooksida

Viktiga datum!

Hållbarhetsveckan 2019: 8–13 april

Deadline för innehåll till tryckt program (information om arrangemang, tid, plats etc): 1 mars

Hållbart event

Vi vill att alla som medverkar med ett arrangemang under Hållbarhetsveckan i Lund utvecklar sitt hållbarhetsarbete. Därför är det viktigt att också tänka på hur miljöpåverkan av eventet kan minimeras.

Här finns den kravlista för hållbara event när det gäller mat, dryck och transporter som Hållbarhetsforum har tagit fram.

Lunds kommun har genom Visit Lund sammanställt 9 tips på vad arrangörer kan göra för att minska miljöpåverkan kring evenemang.

Frågor eller idéer?

Kontakta projektledare Jenny Hansson på Hållbarhetsforum för mer information om upplägg och medverkan, jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se eller 070-3592609. 

 

Hållbarhetsveckan 8-13 april: Transforming our world

 

 

Transforming our world

Hör prorektor Sylvia Schwaag Serger berätta om årets tema

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se