Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

För arrangörer

Hållbarhetsveckan 2019
Hållbarhetsveckan i Lund är öppen för aktörer som vill ordna arrangemang som lyfter en eller flera hållbarhetsfrågor. Läs mer om hur det fungerar att vara arrangör på denna sida.

Vem får arrangera?

Lunds universitet och Lunds kommun är huvudarrangörer för veckan. Vi välkomnar organisationer, företag, offentlig verksamhet och privatpersoner att anordna seminarier, workshops, möten eller andra idéer som lyfter hållbarhetsfrågor under Hållbarhetsveckan.

För att vara del av det officiella programmet behöver ni meddela projektledare jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se (Jenny Hansson vid Hållbarhetsforum). Ert arrangemang behöver också ha någon form av koppling till Lunds kommun eller Lunds universitet. Vi ser helst att alla arrangemang är kostnadsfria och öppna för alla intresserade, men undantag kan finnas. För verksamheter inom Lunds universitet finns möjlighet till hjälp med finansiering, kontakta Hållbarhetsforum för mer information om det. 

Hållbarhetsveckan 2019 har ”Transforming Our World” som huvudtema med de globala målen för hållbar utveckling i fokus. De underteman vi har valt att lyfta lite extra under veckan är “Food Futures” och “City Futures”. Läs mer här

Marknadsföring

Respektive arrangör ansvarar för marknadsföring och kommunikation av sitt eget event. Det kan ibland vara flera parallella event så ett gott råd är att tänka igenom hur ni bäst når ut till just er målgrupp.

Hållbarhetsforum ansvarar för den övergripande planeringen och marknadsföringen av veckan. Det kommer att finas ett samlat kalendarium och någon form av tryckta programblad. Eventet kommer också att kunna följas på Hållbarhetsforums svenska och engelska hemsida, samt på Hållbarhetsforums Facebooksida.

Grafisk igenkänning för veckan kommer att finnas tillgängligt.

Viktiga datum!

Hållbarhetsveckan 2019: 8–13 april

Deadline för innehåll till tryckt program (information om arrangemang, tid, plats etc): Mer information kommer inom kort.

Facebook-grupp för arrangörer

För alla arrangörer finns en sluten Facebook-grupp. Gå med i gruppen för att få tips, nya kontakter, påminnelser om deadlines för program och andra praktiska detaljer. Mer information kommer inom kort.

Hållbart event

Vi vill att alla som medverkar med ett arrangemang under Hållbarhetsveckan i Lund utvecklar sitt hållbarhetsarbete. Därför är det viktigt att också tänka på hur miljöpåverkan av eventet kan minimeras.

Här finns den kravlista för hållbara event när det gäller mat, dryck och transporter som Hållbarhetsforum har tagit fram.

Lunds kommun har genom Visit Lund sammanställt 9 tips på vad arrangörer kan göra för att minska miljöpåverkan kring evenemang.

Frågor eller idéer?

Kontakta projektledare Jenny Hansson på Hållbarhetsforum för mer information om upplägg och medverkan, jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se eller 070-3592609. 

Vår prorektor Sylvia talar om årets tema

Kontakt Hållbarhetsveckan

Har du frågor eller idéer kring hållbarhetsveckan? 
Kontakta Jenny Hansson,
projektledare och kommunikatör

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se

046-2227519
070-3592609

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se