"Vår framtid" - Hållbar utveckling i klassrummet

Sara Nelson
Hållbarhetsveckan 2019
Att undervisa barn och unga i ämnen som rör hållbarhet, där klimatfrågan ingår, och samtidigt inge hopp är en balansgång. Med denna workshop undersöks hur "Vår framtid", ett material utvecklat för åk 9, fungerar som grund för ett utbildningsmaterial för vuxna. Här ges även utrymme för reflektion kring lärarrollen, t.ex. Vad innebär pluralistisk undervisning och handlingskompetens? och Hur balanseras fakta och värderingar?
  • #BliMålmedveten
  • Etik och ny teknik. Tro, hopp och kärlek? Möjligheter och risker.
  • Vad händer med planeten när människor skapar ramverk utan hänsyn till termodynamikens orubbliga lagar?
  • Att lära från naturen - från tistlar till nobelpris
  • Ekonomin kan t.ex. vara linjär, cirkulär och kollaborativ. På vad blir du rik med en valuta som är lokal och komplementär?
  • Visioner v/s prognoser. Vi studerar framtidsscenarier och skapar våra egna.

Målgrupp: lärarstudenter, lärare, politiker och andra nyfikna

Denna workshop är gratis och leds av Sara Nelson som har intresserat sig för klimatfrågan i minst 25 år. Nu studerar hon Kompletterande pedagogisk utbildning vid Lunds universitet och har som examensarbete valt att undersöka området Utbildning för hållbar utveckling. In i klassrummet tar hon bland annat med sig erfarenheter från ingenjörsjobb på stora företag, egenföretagande, studier inom hållbar stadsutveckling samt olika omställningsprojekt.

Programmet är en del av Hållbarhetsveckan 2019

Tid: