Tänk om plast ...

Tänk om plast
Ett samhälle utan plast är idag nästan otänkbart. Samtidigt har vi ett allt mer uppenbart problem med plast som hamnar där vi inte vill ha den: i naturen. Det är ett problem som inte kan hanteras med en enkel lösning utan kräver kunskap hos alla som möter plasten längs hela dess livscykel. Kom och lär dig mer om vad plast är, hur den används, återanvänds och möjligheterna med nya material.

Program:

Vad är plast? Linda Zellner, Perstorp Holding AB

Plastförpackningar för mat - onödigt eller nödvändigt? Annika Olsson, Lunds universitet

Pathways to sustainable plastics Tobias Nielsen, STEPS, Lunds universitet

Plast som avfall och plaståtervinning (mer information kommer inom kort om talare)

Mikroplaster – vad vet vi egentligen? HB Wittgren, Swedish Water Research

Workshop: Plast och de globala målen Michael Palmgren, Marint kunskapscenter i Malmö

Anmälan:

Seminariet är gratis och öppet för alla men platserna är begränsade. Mer information och länk till anmälningsformulär

Varmt välkommen!

Nytt skånskt nätverk för att minska plasten i naturen

På seminariet berättar vi också om det nya skånska nätverket för aktörer som arbetar med att minska plasten i naturen. Nätverket ”Tänk om plast…” är öppet för alla aktörer och intressenter: företag, kommuner, föreningar och privata initiativtagare. Målet för 2018 är att ta fram en skånsk plaststrategi som bestämmer inriktningen för det framtida arbetet och pekar ut viktiga insatsområden. Som ansluten till nätverket har du möjlighet att bidra till strategin eller ge synpunkter på den. Mer information om nätverket kommer att finnas på www.tankomplast.se (öppnas i mitten av april).

Arrangörer: Länsstyrelsen Skåne tillsammans med ytterligare sex skånska organisationer inom det gemensamma projektet ”Tänk om plast…”

Tid:
2018-04-26 09:00 till 12:15