Stakeholder engagement och hållbarhetsmålen som drivkraft för innovation

Grand Hotel
En intressentanalys med näringslivet, regionen och akademin. Hur kan hållbarhetsmålen driva innovation och hur kan samverkan skapa effektiva relationer med intressenter inom det närliggande samhället?

Att engagera sina intressenter är ett krav i hållbarhetsrapportering enligt GRI (Global Reporting Initiative) och företaget förutsätts att involvera de aktörer som kan tänkas påverkas av företagets beslut eller kan vara betydelsefulla för implementeringen av dessa beslut. Hur samspelar akademi, offentlig sektor och näringsliv? Lunds universitets vision är att vara ett universitet i världsklass som förstår, förklarar och förbättrar vår värld och människors villkor. Universitetet är starkt innovationsdrivet – liksom viljan att förbättra världen. Hur kan akademin göra skillnad i arbetet med de hållbara målen? Hur ser universitets roll i att gemensamt med omgivande samhälle möta hållbarhetsmålen? I ett panelsamtal med aktörer från Lunds universitet och företagsrepresentation från Essity, tidigare SCA, samt från Region Skåne så söker vi svar på hur företag med olika engagemangsaktiviteter kan involvera sina intressenter för att utveckla och förbättra sin hållbarhetspraxis.

Eventet Stakeholder engagement on SDGs and innovation, är ett panelsamtal med Lunds universitet, Region Skåne samt företagsrepresenation från Essity, tidigare SCA. Medverkar gör bland annat: Hållbarhetsforskaren Susanne Arvidsson, forskare, docent och verksam vid Ekonomihögskolan, Susanne Norrman avdelningschef vid LUCE, avdelningen för uppdragsutbildning vid Lunds universitet. Wilhelm Ast näringslivsutvecklare vid Region Skåne med ansvarsfrågor som innovation och smarta hållbara städer samt Per Brattberg, Director Sustainability Reporting, ansvarar för koncernens hållbarhetsrapportering vid Essity tidigare SCA. http://shortcut.se/artiklar/med-siktet-installt-pa-en-mer-hallbar-varld/.

Anmälan: http://dinkurs.se/Stakeholderengagement

Vi har begränsat antal platser så anmäl dig redan nu. Eventet med efterföljande mingel är gratis.

15:00-16:00 med efterföljande mingel

Om aktörerna

Wilhelm Ast, näringslivsutvecklare vid Region Skåne med ansvarsfrågor som innovation och smarta hållbara städer.

Organisatör
Lund University Commissioned Education och Ekonomihögskolan vid Lunds universitet i samarbete med Grand Hotel i Lund.

Detta event är en del av Hållbarhetsveckan i Lund mellan 23-28 april 2018.

Tid:
2018-04-27 15:00