På spaning efter cirkulär ekonomi och hållbar konsumtion

Föreläsning
Vad handlar egentligen de trendiga begreppen cirkulär ekonomi och hållbar konsumtion om? Finns det några belägg för att detta är på gång? Och vad krävs om vi vill nå en hållbarare framtid?

Johan Jansson är docent i företagsekonomi vid Ekonomihögskolan och K2, Nationellt kunskapscentrum för kollektivtrafik. Han forskar om olika aspekter av hållbarhet hos företag och konsumenter bland annat inom transport och kollektivtrafik.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-10-24 18:00 till 19:30