Mäns och kvinnors resande

Föreläsning
Ny forskning visar att 25 % av befolkningen står för hela 91 % av det totala bilåkandet. Skillnaderna mellan män och kvinnor – utom bland yngre – är stora. Män reser längre sträckor och mer bil för alla ärenden och mest för pendling. De är mindre villiga att ändra sina vanor samtidigt som de har mer makt över transportbeslut.

Lena Smidfeldt Rosqvist är forskningschef och expert på hållbar utveckling och transportsystem på Trivector i Lund. Hon forskar om resandet med koppling till makt och jämställdhet.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-09-19 18:00 till 19:30