Ljudet av is som smälter

Föreläsning
Musiken har ofta avspeglat naturens växlingsrika fenomen. Men vad händer med musiken när naturen håller på att bli drastiskt förändrad?

Lektorn i musikvetenskap Sanne Krogh Groth vid Lunds universitet ger en bild av förhållandet mellan natur och musik, och diskuterar hur den moderna konstmusiken och ljudkonsten avspeglar dagens människopåverkade natur. Föredraget är på "dansk-svenska".

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-11-28 18:00 till 19:30