Kan en stad vara hållbar?

Fyra byggnader i lila, grönt, blått respektive orange mot en gul bakgrund med texten "Kan en stad vara hållbar?"
Föreläsning
Finns det hållbara städer? Och hur mäter man egentligen hållbarheten i en stadsmiljö?

Det sägs ibland att den pågående urbaniseringen är bra för miljön, eftersom städer ger större möjligheter att leva hållbart. Men stämmer det verkligen – finns det hållbara städer? Och hur mäter man egentligen hållbarheten i en stadsmiljö? Josefin Wangel från SLU forskar om stadsutveckling och hur en stad kan utformas så att den ger medborgarna maximal möjlighet till ett hållbart liv.

I ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder vi in till en serie föreläsningar kl 18.00 i bibliotekets atriumgård. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till kvällens talare.

Utan kostnad. Ingen föranmälan.

Läs hela höstens program genom att klicka här.

Tid:
2019-09-25 18:00 till 19:30