[INSTÄLLT] Proteinframtider: Raps och odlat kött?

Ett provrör ger upphov till en biff, med texten Proteinframtider
Vilket protein ska vi ersätta köttet med?

Flera tunga instanser har visat på klimat och miljöpåverkan från storskalig djurhållning – vi behöver alltså konsumera och producera mindre kött och mer växt-baserade produkter. Men vad ska vi äta istället? Tobias Linné och Karolina Östbring forskar inom projektet ’the protein shifts’ och kommer presentera två möjliga vägar framåt: raps och odlat kött.

I ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder vi in till en serie föreläsningar kl 18.00 i bibliotekets atriumgård. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till kvällens talare.

Utan kostnad. Ingen föranmälan.

Läs hela höstens program genom att klicka här.

Tid:
2019-11-06 18:00