INSTÄLLT!! Bostadskrisen. Globalt problem, lokala lösningar?

Hållbarhetsveckan 2020
Filmvisning av dokumentären PUSH med efterföljande panelsamtal. I städer över hela världen blir det allt dyrare att bo, samtidigt som lönerna står still. Fattiga och vanlig medelklass trycks ut ur städer världen över. Det handlar inte om gentrifiering, det här är ett monster av en helt annan sort. En ny sorts hyresvärd har etablerat sig, kapitalfonder utan personligt ansvar. I dokumentären PUSH följer regissören Fredrik Gertten FN:s rapportör i bostadsfrågor, Leilani Farha i hennes arbete samt intervjuar sociologiprofessorn Saskia Sassen, nationalekonomen Joseph Stiglitz och författaren Roberto Saviano.

Varmt välkomna att komma och se den kritikerrosade och omtalade dokumentären PUSH av Fredrik Gertten.

Filmvisningen följs av panelsamtal kring bostadskrisen i Sverige och Lund. Varför har vi en bostadskris i Sverige? Vad innebär bostadskrisen för landets befolkning, vilka grupper är de mest drabbade? Hur ser bostadssituationen ut lokalt, i Lund? Vad gör politikerna i Lunds kommun och hur hanterar Lunds kommunala fastighetsbolag och kommunens förvaltningar de tuffa utmaningarna.

Samtalet leds av professor vid socialhögskolan, Hans Swärd och medverkar gör rektor emeitus, Per Eriksson, ledamot av kommunfullmäktige tillika byggnadsnämnden, Axel Hallberg (mp) samt chef för Bostadsavdelningen Serviceförvaltningen Sara van Lunteren.

Evenemanget arrangeras av Hållbarhetsforum vid Lunds universitet och är en del av Lunds universitetets hållbarhetsvecka som genomförs 20-25 april. Hållbarhetsveckan är ett årligt event i Lund där universitet, Lunds kommun, organisationer och andra intresserade fyller en vecka med aktiviteter kring hållbarhet.

Tid:
2020-04-20 13:00 till 16:30