Hur långt räcker biobränslena?

Föreläsning
I omställningen till ett fossilfritt samhälle finns det många förhoppningar om att biodrivmedel är en viktig pusselbit. Samtidigt finns det farhågor om att biomassan inte räcker eller att dess framställning skapar nya miljöproblem.

Pål Börjesson är professor i Miljö- och energisystem vid LTH och forskar om hållbar produktion av biobränslen.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-10-31 18:00 till 19:30