Hur kan Skånes kommuner arbeta för hållbar konsumtion?

Hur kan Skånes kommuner arbeta för hållbar konsumtion
Hållbarhetsveckan 2019
Skåne är attraktivt för människor och företag. Varje år växer Skåne med 20 000 personer och år 2030 kommer vi att vara över 1,5 miljoner skåningar. Vi har haft en god ekonomisk utveckling som bidragit till ett ökat välstånd, samtidigt som vi ser att denna utveckling påverkar förutsättningarna att nå våra miljö- och klimatmål. Vi är beroende av naturresurser och ekosystemtjänster för en fortsatt ekonomisk och social utveckling, men överkonsumtion leder till negativ påverkan och ökade samhällskostnader. Genom en omställning till en mer hållbar produktion och konsumtion av varor och tjänster kan vi minska påverkan på miljön och människorshälsa, samtidigt som vi stimulerar en hållbar ekonomisk utveckling. Här är kommunerna viktiga aktörer med en bred verksamhet och flera verktyg att använda för att agera som föregångare och förebild i denna omställning.

I samband med Hållbarhetsveckan 2019 i Lund bjuder Länsstyrelsen Skåne, Region Skåne och Kommunförbundet Skåne, inom ramen för Klimatsamverkan Skåne, in till en förmiddag om hur kommuner kan arbeta för mer hållbar konsumtion. Under seminariet kommer vi, förutom att redovisa miljöläget i Skåne, presentera vad som sker ute i kommunerna, lyfta goda exempel och vad vi behöver göra framöver för att minska vårt miljö- och klimatavtryck.

Se hela programmet och anmäl ditt deltagande senast den 1 april.

Seminariet är kostnadsfritt och vi bjuder på fika!

Vill du veta mer om miljöläget i Skåne redan nu? Gå in här.

Tid:
2019-04-11 08:30 till 12:00