Hållbart byggande på Brunnshög i Lund

Brunnshög i Lund
Hållbarhetsveckan 2019

I framtidens stad ställs helt andra krav på hållbarhet än idag. Brunnshög ska vara ett europeiskt föredöme; en pionjär som står längst fram i utvecklingen. Välkommen på detta frukostseminarium där vi bjuder på en god frukostmacka, samtidigt som du får veta mer om några av de spännande satsningar på tema hållbar stadsutveckling som pågår i Brunnshög.
Anmälan: Namn + specialkost senast den 2 april till therese [dot] ek [at] lund [dot] se

09.15: Detta är Brunnshög
09.25: Världens största fjärrvärmenät med låg temperatur. Markus Falkvall från Kraftringen berättar hur det går till när forskningen värmer staden.
09.45: Experimenthuset. Forskaren Marwa Dabaieh berättar om sitt förslag på hur bostadsfrågan för människor på flykt kan lösas, samtidigt som bostäderna håller högsta möjliga hållbarhetsambition.
10.05: Xplorion. En helt ny form av hållbart boende där hyresgästen har stor möjlighet att påverka både miljö och plånbok. Dennis Kerkhoff från LKF berättar om de olika lösningar som testas i Xplorion.
10.25: Hampahuset. Företaget Ekolution har tagit fram ett koldioxidnegativt experimenthus som är byggt på hampapaneler.
10.45 – 11.00: Avslutning med möjlighet att ställa frågor.

Programmet är en del av Hållbarhetsveckan 2019

Tid: