Resan till nollutsläpp

Regeringar, kommuner och företag världen över har beslutat sig för att nå netto noll klimatutsläpp, ofta till 2050. Resan dit kommer inte vara enkel och många frågor är fortfarande obesvarade. Hur ska vi ställa om de tunga basindustrierna? Kan vi uppnå en helt fossilfri transportflotta? Är det slutmålet som är det viktiga eller är våra vägval fram tills 2050 än viktigare? Och vad innebär egentligen ’netto’ noll? Vi räknar med att kunna suga ner utsläpp med hjälp av kolsänkor och ny teknologi – hur ska detta fungera och hur kommer det påverka människa och natur? I en serie evenemang kommer vi under hållbarhetsveckan 2020 ta med er på en kollektiv resa mot en utsläppsfri framtid.

randig skorsten med vit rök sprutandes från toppen

Onsdagen den 22 april

Vänligen observera att vissa event sker parallellt på olika platser.

The path to (net)zero: the role of carbon capture

14-16, Magle Konsertsal

In this seminar, leading researchers will discuss carbon capture and storage - a technological solution to capture carbon dioxide and store it underground - from four perspectives. Wim Carton will adress the politics of CCS and the risk that the promise of future negative emissions will serve to delay decarbonisation. Mariësse van Sluisveld will discuss how CCS is imagined in climate models. Valentin Vogl will address the viability of CCS as a solution to industrial emissions. The final presenter (TBC) will adress the risks associated with CCS-solutions. The seminar is open to all.

Sidan uppdateras löpande med evenemang.

Sidansvarig:

Kontakta oss om du har frågor eller vill medverka i hållbarhetsveckan

ludwig [dot] bengtsson_sonesson [at] cec [dot] lu [dot] se (Ludwig Bengtsson Sonesson)

Hållbarhetsforum, Lunds Universitet

mathilda [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se (Mathilda Hansson)

Hållbarhetsforum, Lunds Universitet

therese [dot] ek [at] lund [dot] se (Therese ek)

Lunds Kommun