Har vi råd med framtiden?

2020-talet har dubbats av FN till 'Handlingens Årtionde', då vi ska förverkliga de globala målen för hållbar utveckling. Vi ska lösa klimatkrisen, stoppa artutrotningen, åtgärda ojämlikheten, utrota fattigdomen samt förse världen med rent dricksvatten. Detta kräver politisk och social mobilisering men i många fall även ekonomiskt kapital. Vilka verktyg har vi för att finansiera omställningen? Behövs det nya ekonomiska modeller för att förverkliga målen? Mycket av bördan landar på redan underfinansierade kommuner – hur går det ihop?

Skog i dunkelt ljus

Tisdagen den 21 april

Vänligen observera att vissa event sker parallellt på olika platser.

Sidan uppdateras löpande med evenemang.

Sidansvarig:

Kontakta oss om du har frågor eller vill medverka i hållbarhetsveckan

ludwig [dot] bengtsson_sonesson [at] cec [dot] lu [dot] se (Ludwig Bengtsson Sonesson)

Hållbarhetsforum, Lunds Universitet

mathilda [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se (Mathilda Hansson)

Hållbarhetsforum, Lunds Universitet

therese [dot] ek [at] lund [dot] se (Therese ek)

Lunds Kommun