För arrangörer

Hållbarhetsveckan 2020
Hållbarhetsveckan i Lund är öppen för aktörer som vill ordna arrangemang som lyfter en eller flera hållbarhetsfrågor. Läs mer om hur det fungerar att vara arrangör på denna sida.

Vem får arrangera?

Lunds universitet och Lunds kommun är huvudarrangörer för veckan. Vi välkomnar organisationer, företag, offentlig verksamhet och privatpersoner att anordna seminarier, workshops, möten eller andra idéer som lyfter hållbarhetsfrågor under Hållbarhetsveckan.

För att vara del av det officiella programmet behöver ni meddela våra projektledare vid Hållbarhetsforum. Ert arrangemang behöver också ha någon form av koppling till Lunds kommun eller Lunds universitet. Vi ser helst att alla arrangemang är kostnadsfria och öppna för alla intresserade, men undantag kan finnas. För verksamheter inom Lunds universitet finns möjlighet till hjälp med finansiering, kontakta Hållbarhetsforum för mer information om det.

Bild som föreställer en hand som bygger med klossar

Marknadsföring

Respektive arrangör ansvarar för marknadsföring och kommunikation av sitt eget event.

Hållbarhetsveckan kan ibland programlägga parallella event så ett gott råd är att tänka igenom hur ni bäst når ut till just er målgrupp.

Om ni skapar Facebook-event så gör Hållbarhetsforum och Lunds Kommun till medvärdar.

Hållbarhetsveckan har en grafisk profil som ska synliggöras i all marknadsföring.

Ange i inbjudan att eventet är en del av Hållbarhetsveckan och hänvisa till det övergripande programmet.

Den här länken tar dig till vår sida där vi kommer lägga upp programmet.

Hållbarhetsforum och Lunds Kommun ansvarar tillsammans för den övergripande planeringen och marknadsföringen av veckan. Det kommer att finnas ett samlat kalendarium och tryckta programblad. Eventet kommer också att kunna följas på Hållbarhetsforums svenska och engelska websida, samt på Hållbarhetsforums Facebooksida.

Klicka här för att komma till Hållbarhetsforums facebooksida.

Viktiga datum!

Hållbarhetsveckan 2020: 20-25 april

Deadline för innehåll till tryckt program, information om arrangemang, tid, plats med mera: 15 mars

Hållbart event

Vi vill att alla som medverkar med ett arrangemang under Hållbarhetsveckan i Lund utvecklar sitt hållbarhetsarbete. Därför är det viktigt att också tänka på hur miljöpåverkan av eventet kan minimeras.

Här länkar vi till vår kravlista för hållbara event när det gäller mat, dryck och transport.

Även Lunds kommun har sammanställt 9 tips på vad arrangörer kan göra för att minska miljöpåverkan kring evenemang.

Frågor eller idéer?

Kontakta våra projektledare på Hållbarhetsforum för mer information om upplägg och medverkan.

ludwig [dot] bengtsson_sonesson [at] cec [dot] lu [dot] se eller 0762-18 59 50.

mathilda [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se eller 0709-36 71 80

Projektledare för Lunds Kommun