Festivala, cykla och bo hållbart

Lördagen går i festivalen och den perenna folkfestens tecken. Som vanligt arrangeras en Hållbarhetsfestival på Stenkrossen där du kan leka, lära och umgås hållbart. Är du en asprirerande cyklist eller redan lycra-klädd så kan du strosa ner till den årliga cykeldagen. Är du nyfiken på Lunds nya stadsdel Brunnshög så kommer de öppna upp för en hållbar bomässa!

Hållbarhetsfestivalen i Lund

Lördag den 24 april

SAMTLIGA EVENT ÄR INSTÄLLDA P G A RISKEN FÖR CORONASPRIDNING

Hållbarhetsfestivalen

10:00-14:00 Årliga cykeldagen

Välkommen till den årliga cykeldagen - ett samarbete mellan Lunds kommun och Lunds Naturskyddsförening. I år med fokus på barn och unga!

Barncykelloppis

Har du en cykel som barnen har växt ur? Eller är i behov av en större cykel? Varmt välkomna till barncykelloppisen!

Vill du sälja?

Du kan sälja cyklar som passar barn och unga, men också tillbehör som exempelvis barnsadlar, hjälmar eller cykelvagnar.
Ingen föranmälan krävs, och loppisen är helt kostnadsfri.

• Utsmycka din hjälm eller cykel
  • Cykla guidade turer med pedagoger från modersmålscentrum
  • Tävla i naturskyddsföreningens Quiz med fina priser i potten

Dessutom är VA SYD - för miljön, nära dig på plats med sin lådcykel för att berätta mer om sin satsning Gör plats för vattnet!

Extern länk till VA SYDs webbsida.

Plats: Stortorget, Lund

12.00 Skåne Youth Concert Band

Ungdomsorkester med elever från kulturskolor i regionen under ledning av Jon Lundberg, spelar låtar från sin repertoar.

Plats: Stortorget, Lund

Bomässa på Brunnshög

mer info kommer inom kort

Utställning av hemestertips från Lunds skolor

Under Hållbarhetsveckan tipsar elever på skolor i Lund om sina bästa hemestertips på Turistbyrån! Bidragen från skolorna är en del av deras deltagande i WWF:s Earth Hour Skoltävling som avgörs på jordens dag den 22 april.
Varmt välkommen att låta dig inspireras av semester på hemmaplan!
För vem: Alla! Extra välkomna hälsar vi skolklasser som vill komma och titta på sina och andras bidrag.
Anmälan: Ingen föranmälan. Om ni kommer en hel klass – hör gärna av er till turistbyrån i förväg till: visit [at] lund [dot] se

Tid och plats: Lunds turistbyrå på Bangatan under ordinarie öppettider, 20 – 26 april.

Passa vidare till Fritidsbanken!

Under hela Hållbarhetsveckan utmanar Fritidsbanken Lund dig att passa vidare sport- och fritidsprylar som du inte längre använder! Då hjälper du till att skapa en aktiv fritid och hållbar framtid för alla!
Tid och plats: Bankgatan 4 under Fritidsbankens öppettider (tis - fre kl. 12 -18, lör kl. 10-14) eller vid återvinningscentralerna vid Gunnesbo och Gastelyckan, biblioteken i byarna och alla fritidsgårdar.

Vänligen observera att vissa event sker parallellt på olika platser.

Sidan uppdateras löpande med evenemang.

Sidansvarig:

Kontakta oss om du har frågor eller vill medverka i hållbarhetsveckan

ludwig [dot] bengtsson_sonesson [at] cec [dot] lu [dot] se (Ludwig Bengtsson Sonesson)

Hållbarhetsforum, Lunds Universitet

mathilda [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se (Mathilda Hansson)

Hållbarhetsforum, Lunds Universitet

therese [dot] ek [at] lund [dot] se (Therese ek)

Lunds Kommun