Hållbar matförsörjning för alla

Tre minimalistiskt ritade vetekorn mot en gul bakgrund med grön text som tyder "Hållbar matförsörjning för alla"
Föreläsning
En rapport nyligen från FN:s klimatpanel varnar för många problem med världens jordbruk. Torka och extremväder, utarmning av jordarna, övergödning och bekämpningsmedel minskar matproduktionen. Med kloka metoder är det ändå möjligt att försörja alla människor i världen med mat. Lennart Olsson är professor vid LUCSUS, Lund University Centre for Sustainability Studies och har varit medförfattare till denna rapport.

I ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder vi in till en serie föreläsningar kl 18.00 i bibliotekets atriumgård. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till kvällens talare.

Utan kostnad. Ingen föranmälan.

Läs hela höstens program genom att klicka här.

Tid:
2019-10-16 18:00