Gruvkonflikter i norr

En brun gruvtruck visas mot en gul bakgrund
Föreläsning

Svensk gruvpolitik är en av våra mest laddade hållbarhetsfrågor. Vilka avvägningar görs i den svenska gruvnäringen och hur ser motståndet ut mot den? David Harnesk är lektor vid Lunds universitets centrum för hållbarhetsforskning LUCSUS. Han beskriver i sitt föredrag konflikten mellan ekonomisk utveckling och miljöbevarande åtgärder på den svensk-samiska landsbygden.

I ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder vi in till en serie föreläsningar kl 18.00 i bibliotekets atriumgård. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till kvällens talare.

Utan kostnad. Ingen föranmälan.

Tid:
2020-02-26 18:00