2018: Nya krav i ljuset av Agenda 2030

Lunds universitets strategiska plan säger att vi måste ta ett stort socialt ansvar och möta de globala utmaningarna. Målen i Agenda 2030 ställer också nya krav på forskning, utbildning och samarbete, som kommer att kräva modiga och transformativa åtgärder från universitetet. Detta behövs en öppen och inkluderande diskussion om hur man gör dessa förändringar. Hur kan vi både förbättra vår egen kapacitet som ett stort universitet och stödja studenter att bli drivkrafter för positiv social förändring? Vilka hinder står i vägen för oss och hur övervinner vi dem?

Den 13 november 2018 träffades studenter, forskare och universitetsledarskap för att diskutera hur Agenda 2030 och målen för hållbar utveckling förhåller sig till Lunds universitet. Seminariet är en del av det pågående arbetet att överbrygga avdelningar inom universitetet för att underlätta diskussioner och åtgärder för hållbarhet. Rummet fylldes till randen med en engagerad publik, ivriga att bidra till ett mer hållbart universitet.

Läs summering av samtalet på engelska.

Människor i paneldiskussion. Foto.
Från vänster: Ludwig Bengtsson Sonesson (Hållbarhetsforum), Mathieu Mal (representant Hållbart Universitet), Alexander Nymark (Vice ordförande LUS), Susanne Arvidsson (Ass. prof.), Sylvia Schwaag-Serger (prorektor)

Lunds universitets Hållbarhetsforum
Sölvegatan 37, 223 62 Lund