Fossilfritt Skåne - möjligheter i en modernare morgondag

save_the_date_lund_16_maj.jpg
Photo: Kennet Ruona

Konferens, 350-årsjubileum

Omställningen till ett fossilfritt samhälle är i full gång och går lättare än många tror. I Skåne finns många goda initiativ som visar hur lönsamhet och välfärd kan öka i takt med att utsläppen minskar.

Konferensen äger rum den 16 maj i AF-borgen i Lund. Fokus ligger på lärande för hållbar utveckling samt fördelar och möjligheter för företag och offentlig sektor med att gå före i omställningen. Dagen kommer att bestå av föreläsningar, presentationer av goda exempel, dialog och mingel.

Medverkar gör bland annat Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige; Lena Neij, Lunds universitet och Johan Wester. På plats finns också representanter från Klimatsamverkan Skåne samt andra lokala och regionala representanter från näringsliv, politik, forskning och civilsamhälle.

Konferensen är kostnadsfri. Ladda ner programmet här.

Anmäl dig senast den 10 maj via länken: http://fossilfritt-sverige.se/anmalan-fossilfritt-skane/

Konferensen är en del av dagen Det hållbara näringslivet som arrangeras under Hållbarhetsveckan och Lunds Universitets 350-årsjubileum.

Tid:
2017-05-16 09:00 till 17:00