Förnybart är framtiden

Tre tecknade vindmöllor står på en kulle mot en gul bakgrund
Föreläsning
För tio år sedan fick man välja mellan att "rädda världen" (slå vakt om klimat och miljö), och att "rädda värden" (se till att gå med vinst). Nu däremot finns det mycket som är både klimatvänligt och lönsamt, menar Tomas Kåberger, professor vid Chalmers och f d generaldirektör för Energimyndigheten. Förnybart är framtiden, även om olje- och kolintressena spjärnar emot av alla krafter.

I ett samarbete mellan Lunds Naturskyddsförening, Lunds stadsbibliotek och Hållbarhetsforum vid Lunds universitet bjuder vi in till en serie föreläsningar kl 18.00 i bibliotekets atriumgård. Efter föreläsningen finns möjlighet att ställa frågor till kvällens talare.

Utan kostnad. Ingen föranmälan.

Tid:
2020-02-19 18:00