Dynamisk hållbarhet – disputation i förpackningslogistik 13 december

Dynamisk hållbarhetsmärkning - disputation 13 december. Foto: Erik Andersson
Disputation
Har du någon gång slängt mat för att du varit osäker på dess faktiska kvalitet? Kanske har bäst-före-datumet passerat? Vi slänger alla mat och tänker sällan på att det bidrar till klimatförändringar, ekonomiska förluster och ändrade sociala beteendemönster. Omkring en tredjedel av alla livsmedel som produceras når inte sitt slutgiltiga mål – att bli uppätet.

Några anledningar att livsmedel går till spillo är temperaturavvikelser i livsmedelskedjan och i hemmen samt otillräcklig information om livsmedlets faktiska kvalitet. Malin Göransson, doktorand i Förpackningslogistik vid Designvetenskaper, LTH, Lunds universitet, försvarar nu sin avhandling som visar att ny teknik med intelligenta och innovativa förpacknings-, och logistiklösningar kan bidra till ett minskat matsvinn.

Välkommen till disputationen den 13 december kl 9.00 i Stora hörsalen på Ingvar Kamprad Designcentrum (IKDC), Sölvegatan 26 i Lund.

Ladda ned Malin Göranssons avhandling ”Dynamically predicted shelf life”:

Kontakta Malin Göransson för mer information: malin [dot] goransson [at] plog [dot] lth [dot] se.

Tid:
2019-12-13 09:00 till 12:00