Drivkrafter för förändring - vad ska vi göra?

Föreläsning
Det som händer när utsläppen ökar och det blir varmare är bara början på klimatfrågan. Ett antal scenarier visar att vi kan leva ett gott liv utan utsläpp, men trots att det finns många lösningar går omställningen långsamt. Vilka är drivkrafterna för förändring och hur kan miljörörelsen påverka utvecklingen i rätt riktning? Tomas Björnsson är ordförande i Lunds Naturskyddsförening och resonerar om några möjliga framtider utifrån ett antal forskningsrapporter.

Ny föreläsare. Tomas Björnsson, ordförande för Naturskyddsföreningen i Lund ersätter tidigare annonserad föreläsare, Magnus Johansson från Malmö universitet, som tyvärr har fått förhinder och inte kan medverka den här kvällen.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-02-07 18:00 till 19:30