Debatt i Lund: Tillväxt eller nerväxt – hur räddar vi välfärden och planeten?

Illustration nerväxt
Hållbarhetsveckan 2019
Måste ekonomisk tillväxt leda till ökade utsläpp av växthusgaser som hotar allas vår framtid? Eller går det att öka tillväxten och den materiella välfärden, samtidigt som vi hejdar klimatförändringarna genom mer hållbar konsumtion? Tänker vi kanske fel från grunden? Är det själva definitionen av välstånd och lycka som måste förändras?

Hör Debatt i Lunds panel diskutera om en värld bortom ständig tillväxt är möjlig och eller ens önskvärd.

I panelen sitter:

Max Koch, professor i socialt arbete med flera års studier av ekonomisk nedväxt

Eleonore Fauré, forskare från KTH som forskat om olika framtida klimatscenarier

Fredrik NG Andersson, nationalekonom som studerat kostnader för klimatomställning

Ola Alterå, chef Klimatpolitiska rådet

Moderator är Lars Mogensen, journalist och programledare för bla Filosofiska rummet i P1

Debatten äger rum den 11 april kl 20.00 på Café Athén, AF-borgen i centrala Lund. Observera att caféet öppnar kl 19.30 och att först till kvarn gäller

Tid:
2019-04-11 20:00 till 21:15