Cirkulära affärsmodeller i möbelbranschen

cikularitet.se
Cirkularitet.se är ett Vinnova-finansierat projekt om möbelbranschens omställning till en mer cirkulär ekonomi. Illustration: Louise Quistgaard, RISE
Välkommen till Nätverket Cirkulär ekonomi i Skånes och Cradlenet Syds frukostmöte!

På mötet kommer representanter från projektet Affärsmodeller för cirkulära möbelflöden – Steg 3 att dela med sig av erfarenheter från projektet och diskutera hur man kan komma framåt i arbetet med cirkulära affärsmodeller. Det kommer också finnas tid för diskussion!

Projektet fokuserar på hur möbelbranschen konkret kan ställa om till cirkulär ekonomi. Cirkulära möbelflöden handlar om att ta till vara möbler som annars skulle slängts, samlat damm eller eldats upp.

Ibland är material- eller energiåtervinning förstås fortfarande ett rimligt alternativ – men ofta är möblerna eller dess delar fortfarande fullt dugliga och kunden köper nya möbler av något annat skäl. I många fall har möblerna eller möblernas delar ett kvarvarande värde och kan efter uppgradering fortsätta användas – ibland till och med av samma kund. Våra uppskattningar visar att affärsmodeller som bygger på en sådan cirkulär princip, och som lyckas förlänga den faktiska livslängden på produkterna, kan minska klimatpåverkan med ungefär 30 procent om det ersätter nyproduktion.

Läs mer om projektet: www.cirkularitet.se

Projektet som presenterar bjuder på kaffe och macka. Kl 8.30 startar vi mötet – kom gärna lite innan för att hinna ta frukost.

Anmäl dig senast den 23 april: http://simplesignup.se/event/129496-naetverkstraeff-cirkuaer-ekonomi

Har du frågor? Kontakta helena [dot] nilsson [at] hutskane [dot] se

***

Frukostmötet är en del av Hållbar Utveckling Skånes 20-årsfirande. Kom gärna på årsmötet 10.30–12.00 och jubileumsfirandet kl 13.00–15.00 i samma lokal. Separata anmälningar till de olika delarna under dagen.

Tid:
2018-04-27 08:30 till 10:00