Bostäder – behov eller begär?

Föreläsning
Skånska kommuner planerar för en kraftig utbyggnad av tätorterna och pekar på en stor bostadsbrist. Det som sedan byggs vänder sig till en köpstark grupp. Det är inte lika lätt att få byggbolagen att bygga bostäder som är överkomliga att bo i.

Carina Listerborn är professor i stadsbyggnad vid Malmö universitet och forskar om hur olika maktrelationer påverkar urbana utvecklings- och förändringsprocesser.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-02-28 18:00 till 19:30