Är klimatkompensation en rättvis lösning?

Föreläsning
Att finansiera klimatåtgärder i utvecklingsländer för att kompensera utsläpp av växthusgaser i industrialiserade länder har blivit allt mer populärt. Men är det självklart att till exempel trädplantering alltid är positivt för klimat, biologisk mångfald och lokalbefolkning?

Forskarna Elina Andersson och Wim Carton från LUCSUS berättar om sin forskning kring hur afrikanska småbönder upplever trädplantering som klimatkompensation.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-11-07 18:00 till 19:30