1,5 eller 2 grader – eller ännu mer

Föreläsning
FNs klimatpanel IPCC ger i början av oktober ut en rapport om vad som krävs för att begränsa klimatuppvärmningen till 1,5 grader.

Markku Rummukainen, professor i klimatologi vid Centrum för miljö- och klimatforskning, diskuterar möjligheterna att nå Parisavtalets mål om långt under 2 grader och ambitionen att uppnå ett 1,5-gradersmål. Han är Sveriges officiella kontakt med IPCC och har medverkat i dess tidigare kunskapsutvärderingar.

Denna föreläsning ingår i serien Klimat, miljö och hållbarhet på Lunds stadsbibliotek som är ett samarbete mellan Naturskyddsföreningen i Lund, Lunds universitets Hållbarhetsforum och Lunds Stadsbibliotek  Föreläsningarna äger rum i Stadsbibliotekets atrium med början kl. 18 och följs av en frågestund och möjlighet till diskussion.

Ingen föranmälan nödvändig. Varmt välkomna!

Tid:
2018-11-14 18:00 till 19:30