Webbläsaren som du använder stöds inte av denna webbplats. Alla versioner av Internet Explorer stöds inte längre, av oss eller Microsoft (läs mer här: * https://www.microsoft.com/en-us/microsoft-365/windows/end-of-ie-support).

Var god och använd en modern webbläsare för att ta del av denna webbplats, som t.ex. nyaste versioner av Edge, Chrome, Firefox eller Safari osv.

25

okt

Biologisk mångfald längs vägkanterna

25 oktober 2023 18:00 till 19:30 | Föreläsning
Illustration med träd och vattendroppe.


Det finns mer än 200 000 km vägnät i Sverige, och vägkanter är en av få miljöer där man fortfarande kan hitta växter och djur som var vanliga i det äldre odlingslandskapet. Kan vägkanter gynna de pollinerande insekterna – eller riskerar de snarare att bli överkörda av bilar? Vad kan myndigheter, kommuner och privatpersoner göra för att öka den biologiska mångfalden längs vägarna? Föreläsningen delas av Sofia Blomqvist, doktorand i miljövetenskap vid Lunds universitet som forskar om dessa frågor i samarbete med Trafikverket, och Cassandra Hallman, naturvårdsbiolog som arbetar för Naturskyddsföreningen med projektet Världens längsta blomsteräng.

Om evenemanget

Plats:

Lunds stadsbibliotek, Atriumgården

Kontakt:

jenny [dot] hansson [at] cec [dot] lu [dot] se