Meny

Javascript verkar inte påslaget? - Vissa delar av Lunds universitets webbplats fungerar inte optimalt utan javascript, kontrollera din webbläsares inställningar.
Du är här

Var med i vårens hållbarhetstävling för lundastudenter!

Är du intresserad av att lösa verkliga problem som ställs av företag och organisationer inom hållbarhetsområdet? Vill du bidra med idéer och inspireras inom området gröna innovationer och entreprenörskap?
Sustainability Forum Case Competition

Då är du välkommen att delta i den första omgången av Sustainability Forum Case Competiion som anordnas av Hållbarhetsforum i samarbete med ProLab, SoPact och VentureLab vid Lunds universitet och konsultfirman COWI. Det är en tvärvetenskaplig tävling med tre spännande uppdrag.

Vårens tema är grön ekonomi och kretsloppstänkande

Två uppdrag inom cirkulär ekonomi har vi fått från företagen Godsinlösen och NSR (Nordvästra Skånes Renhållningsbolag) som båda är nytänkare inom området. Det tredje uppdraget handlar om miljömärkning av finansiella produkter och presenteras av Svenska Naturskyddsföreningen som precis har startat upp ett stort tvåårigt projekt på det temat - ett projekt som redan väckt stort intresse bland företag inom det finansiella området. 

De tre uppdragen kommer att presenteras närmare den 13 april i samband med tävlingens kick-off, och kommer efter det eventet att även finnas på tävlingens hemsida.

Enskilda eller lag med max fem deltagare som vill delta i tävlingen måste registrera sig senast den 21 april på Sustainability Forum:s hemsida, och sista dag för att skicka in tävlingsbidraget kommer att vara onsdagen den 4 maj. Tävlingsbidragen ska vara på maximalt två A4-sidor och kan vara på antingen svenska eller engelska. Vinnare i tävlingen presenteras på Skånes stora konferens om cirkulär ekonomi den 24 maj i Lund.

Det är kostnadsfritt att delta. Vid kick-off eventet och mid-pitch eventet bjuds på fika/lunch och det kommer att vara priser till de vinnande lagen.

Läs mer om tävlingen här

 

Senaste artiklar

2017-12-14
December månads nyhetsbrev ute nu!
December månads nyhetsbrev ute nu!
2017-12-12
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder
Oväntat stora förluster av kol och kväve vid skogsbränder
2017-11-22
Lundaforskare, doktorander och studenter om klimatmötet i Bonn
Lundaforskare, doktorander och studenter om klimatmötet i Bonn
2017-11-21
Varmare klimat förändrar Skånes flora
Varmare klimat förändrar Skånes flora
2017-11-14
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund
Internationell hållbarhetskonferens vid Ekonomihögskolan i Lund

Lunds universitets hållbarhetsforum
Sölvegatan 37
223 62 Lund

contact [at] sustainability [dot] lu [dot] se